Hrithik Roshan

Saking Wikipédia
Cebur nuju navigasi Cebur nuju parerehan
Hrithik Roshan
Hrithik Roshan.jpg
Hrithik Roshan saat peluncuran Rado HyperChrome di Mumbai pada Januari 2013
EmbasHrithik Roshan
PakaryanAktor
Warsa aktip1980–1986 (artis cilik)
2000–sekarang
KurenanSussanne Khan (2000–2013); berpisah
OkaHrehaan
Hridhaan
ReramaRakesh Roshan
Pinky

Hrithik Roshan embas ring Mumbai, Maharashtra, 10 Januari 1974) inggih punika aktor India sane aktif dados pragina film Bollywood[1]. Roshan embas ring kaluwarga sane makarya ring perfilman Bollywood. Ajinnyane Rakesh Rohshan, sutradara pilem sane embas saking Direktur musik Roshan. Ibunyane, Pinky inggih embas saking produser lan sutradara J. Om Prakash[2].

Roshan ngawitin debut pilemnyane dados pragina utama ring pilem Kaho Naa...Pyar Hai (2000) tur ngamolihang Filmfare Awards dados Aktor Terbaik lan Debut Pria Terbaik. Ring warsa 2001, Roshan mraginain pilem Kabhi Khushi Kabhi Gham, pilem sane banget lais nyantos ka dura negara. Warsa 2003, Roshan mraginain pilem Koi.. Mil Gaya lan Krrish sane sukses katonton olih akeh pamiarsa. Pilem – pilem Roshan sane lianan minakadi Dhoom 2 (2006), Jodhaa Akbar, Guzaarish (2010), Zindagi Na Milegi Dobara (2011), Agneepath (2012) lan Krrish 3 (2013)[1].

Roshan nganten sareng Suzanne Roshan, sane ngelahang Suzanne Roshan’s House of Design lan putri saking aktor Sanjay Khan. Sang Kalih madue oka kalih, Hrehaan embas ring warsa 2006 lan Hridhaan embas ring warsa 2008. Nanging ring galah 13 Desember 2013, Roshan nganikaang yening Roshan sareng Suzanne sampun bercerai[3].

Pilmograpi[uah | uah wit]

Warsa Pilem Pragina Cutetan
1980 Aasha Artis cilik
1980 Aap Ke Deewane Artis cilik
1986 Bhagwan Dada Govinda (artis cilik)
2000 Kaho Naa... Pyaar Hai Rohit/Raj Chopra Filmfare Award untuk Aktor Terbaik
Filmfare Award untuk Debut Aktor Pria Terbaik
2000 Fiza Amaan Ikramullah Nominasi—Filmfare Award untuk Aktor Terbaik
2000 Mission Kashmir Altaaf Khan
2001 Yaadein Ronit Malhotra
2001 Kabhi Khushi Kabhi Gham Rohan Raichand Nominasi—Filmfare Award untuk Aktor Pendukung Terbaik
2002 Aap Mujhe Achche Lagne Lage Rohit
2002 Na Tum Jaano Na Hum Rahul Sharma
2002 Mujhse Dosti Karoge! Raj Khanna
2003 Main Prem Ki Diwani Hoon Prem Kishen Mathur
2003 Koi... Mil Gaya Rohit Mehra Filmfare Award untuk Aktor Terbaik
Filmfare Critics Award untuk Aktor Terbaik
2004 Lakshya Karan Shergill Nominasi—Filmfare Award untuk Aktor Terbaik
2006 Krrish Krishna Mehra (Krrish)/
Rohit Mehra
Nominasi—Filmfare Award untuk Aktor Terbaik
2006 Dhoom 2 Aryan Filmfare Award untuk Aktor Terbaik
2006 I See You Penampilan spesial dalam lagu "Subah Subah"
2007 Om Shanti Om Dirinya Penampilan Spesial
2008 Jodhaa Akbar Jalaluddin Mohammad Akbar Filmfare Award untuk Aktor Terbaik
2008 Krazzy 4 Penampilan spesial di lagu "Krazzy 4"
2009 Luck by Chance Zaffar Khan Penampilan spesial
2010 Kites Jai
2010 Guzaarish Ethan Mascarenhas Nominasi—Filmfare Award untuk Aktor Terbaik
2011 Zindagi Na Milegi Dobara Arjun
2011 Don 2 Penampilan spesial
2012 Agneepath Vijay Deenanath Chauhan Sudah di rilis pada 13 Januari 2012
2012 Krrish 3 Krishna Mehra/Krrish Sudah di rilis pada 1 November 2013

Pustaka[uah | uah wit]

  1. 1,0 1,1 "Hrithik Roshan Height, Age, Wife, Girlfriend, Family, Biography & More » StarsUnfolded". starsunfolded.com (ring Inggris). Kaakses 2021-06-02.
  2. "Profil Hrithik Roshan yaitu Biodata, Profil Pribadi & Data Keluarga - WowKeren.com". WowKeren. Kaakses 2021-06-02.
  3. "When Sussanne Khan opened up about divorce with Hrithik Roshan". Hindustan Times (ring Inggris). 2020-03-31. Kaakses 2021-06-02.

Pranala jaba[uah | uah wit]